BLAStcafé kunst in de openbare ruimte

Mezz Concerts & Dance Breda
13 december — 19:30
Op 13 december organiseert BLASt een architectuurcafé over recente Bredase voorbeelden van kunst in de openbare ruimte. De avond wordt gehouden in de kleine zaal van de Mezz Breda.

Gastsprekers zijn de Amsterdamse kunstenaar Maarten Heijkamp en Dennis Elbers van de Blind Walls Gallery en GraphicMatters. De avond wordt gepresenteerd door de Bredase kunstenaar, schrijver en dichter Yvon Né. Zij gaat met de twee gastsprekers in gesprek nadat zij hun werk hebben toegelicht.

Maarten Heijkamp Maarten Heijkamp won met ‘De fotografische hamer’ de in 2016 door BLASt uitgeschreven prijsvraag voor een mobiele camera obscura. Tijdens BredaPhoto 2016 heeft hij met deze camera bijzondere in klei gemaakte beelden gemaakt op verschillende plekken in Breda. Maarten zal het werkproces om tot deze fotografische keramische reliëfs te komen toelichten en tevens de resultaten presenteren. Daarnaast zal hij ingaan op zijn ambitie zijn werk in architectuur en openbare ruimte te integreren. Hij heeft hiervoor zijn Fotografische Hamer opgeschaald om zo gevelformaat keramische reliëfs te kunnen maken.

Dennis Elbers is de drijvende kracht achter GraphicMatters en de Blind Walls Gallery. welke de Brabantse Erfgoedprijs 2017 heeft gewonnen.
De Blind Walls Gallery werkt aan een nieuw stadsgezicht. Vanaf 2015 verschijnen zowel op tijdelijke als permanente locaties muurschilderingen gemaakt door internationale talenten op het gebied van grafisch ontwerp, street art, typografie en illustratie. Gestaag breidt de Blind Walls Gallery uit tot een imposante en betekenisvolle collectie. De schilderingen verbeelden de verschillende verhalen van Breda, geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van de stad.
Dennis vertelt over de betekenis en impact van het beschilderen van blinde muren in de stad.

Inloop vanaf 19.00 uur.


Waar?
Mezz Concerts & Dance Breda
Keizerstraat 101
4811HL Breda
0615380513
info@mezz.nl
website Mezz
Door wie?
Stichting BLASt

Theater & dans
Muziek
Exposities
Film
Feest, festival & evenementen
Gesproken woord
Actief
Kinderen