Stem mee op jouw favoriet voor de Cultuurprijzen Breda

13 januari 2016

Cultuurprijzen Breda 2016

De genomineerden voor de Cultuurprijzen Breda zijn bekend. Zij maken kans op de stimuleringsprijs of de publieksprijs. Voor die laatste kan via Facebook worden gestemd.


De Cultuurprijzen Breda worden uitgereikt tijdens de Cultuurnacht op 22 januari 2016 om 23.30 uur in de foyer van het Chassé Theater.


Onafhankelijke jury
De genomineerden voor de stimuleringsprijs en de publieksprijs zijn door een onafhankelijke jry geselecteerd. Deze jury bestaat uit Arend Hardorff, Annemie Jans, Ben de Vugt en Pieter Colijn als voorzitter. Een adviesraad met daarin vertegenwoordigers van alle culturele disciplines heeft de jury gevoed.


Stimuleringsprijs en publieksprijs
De stimuleringsprijs (€ 3.000) is bedoeld voor in het oog springend talent dat nog niet te zeer tot de gevestigde orde behoort. Naast het kiezen van de genomineerden bepaalt de jury ook de winnaar in deze categorie. Voor de publieksprijs (€ 5.000) kunnen personen of organisaties in aanmerking komen die Breda in cultureel opzicht op de kaart zetten. De winnaar van de publieksprijs wordt via een online stemming gekozen.


Facebookpagina ‘Cultuurprijzen Breda’
Op de Facebookpagina Cultuurprijzen Breda staan filmpjes van alle genomineerden in beide categorieën. Je kan hier je stem uitbrengen voor de winnaar van de publieksprijs. Dit gebeurt aan de hand van een stemmodule. Per facebookaccount kan één stem worden uitgebracht. Stemmen kan tot donderdag 21 januari 24.00 uur.


Genomineerden stimuleringsprijs


Anne Geene, fotografe
Anne Geene (32) onderzoekt , verzamelt, inventariseert en archiveert haar omgeving aan de hand van foto’s. Vaak richten haar observaties zich op de natuur. Zij doet dit op een originele, bijna wetenschappelijke en vaak humoristische manier, die mensen aanzet om met een frisse, nieuwe blik om zich heen te kijken.


Rick Hedof Berkelmans, illustrator
Het werk van Rick Hedof Berkelmans (29) wordt gekenmerkt door het gebruik van sterke vormen, vreemde karakters en kleur. Hij heeft een passie voor printtechnieken, waarmee hij zijn illustraties een vintage look geeft. Rick combineert commerciële projecten met tentoonstellingen en geniet inmiddels internationale bekendheid.


Guilherme Miotto (36), choreograaf
Guilherme Miotto heeft een eigen signatuur geïntroduceerd in de Nederlandse dans. Eerst als danser, later als maker van eigenzinnige radicale voorstellingen. Miotto werkt vanuit de veronderstelling dat onze ervaringen fysiek worden opgeslagen en vervolgens bepalend zijn voor onze manier van bewegen. Miotto’s werk is theatraal, intens en ongeremd, maar komt tegelijkertijd voort uit bedachtzaamheid en reflectie.


Genomineerden Publieksprijs


Breda Barst
Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Het festival, dat dit jaar twintig jaar bestaat, is gratis toegankelijk en biedt naast muziek ook theater, een gevarieerd aanbod aan eten, een markt en activiteiten voor kinderen. De mix aan stijlen en de mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten maken Breda Barst tot een gevarieerd en geliefd festival. Dit laatste uit zich ook in het feit dat het festival volledig draait op vrijwilligers, ongeveer 200 in totaal.


Internationaal Stiltefestival
Het Internationaal Stiltefestival heeft inmiddels drie edities beleefd en staat middenin de samenleving van Breda. Initiatiefnemer van het festival is dansgezelschap De Stilte. Met een internationaal programma vol dans, mime, poppen- en schimmenspel, beeldende voorstellingen en spectaculaire acts richt het festival zich speciaal op kinderen, hun familie en begeleiders. Als enige in Europa brengt het Stiltefestival zoveel non-verbale voorstellingen bijeen voor een jong publiek.


Terug naar nieuwsoverzicht
Theater & dans
Muziek
Exposities
Film
Feest, festival & evenementen
Gesproken woord
Actief
Kinderen