Midas Dekkers vertelt over zijn laatste boek

4 november 2015

Midas Dekkers - De thigmofielLekker in een hoekje op de bank met een deken over je heen een boek lezen, heerlijk knus. Iedereen herkent dit. De bekende bioloog en auteur Midas Dekkers schreef een boek over het verlangen naar geborgenheid: De thigmofiel.


Midas Dekkers komt op zondag 29 november 2015 om 15.00 uur naar de Bibliotheek Breda, Molenstraat 6.


Tegengestelde van claustrofobie
Het is de plezierige tegenhanger van claustrofobie: thigmofilie, de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid, grond onder je voeten, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is. De kat doet het wanneer hij in zijn kartonnen doos gaat zitten, de kakkerlak die wegschiet tussen spleten in het hout, en de mens, wanneer hij in foetushouding onder zijn dekbed gaat liggen of zich terugtrekt op de wc.


Veilig gevoel
Midas Dekkers heeft begrip voor die kat, die kakkerlak, die mens. In een tochtige wereld vol licht, lucht en kale vlaktes, is het goed om je veilig te voelen. Dekkers schrijft en filosofeert met vertrouwde verve over het tastbare geluk op de vierkante meter.


Kaartverkoop
De toegangsprijs is € 10,00 en € 7,50 voor bibliotheekleden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Bibliotheek Centrum en Boekhandel Van Kemenade & Hollaers. Je kunt de kaarten ook ONLINE BESTELLEN.


Terug naar nieuwsoverzicht
Theater & dans
Muziek
Exposities
Film
Feest, festival & evenementen
Gesproken woord
Actief
Kinderen