KAM 2016 met grote projecten door jongeren

18 juli 2016

De Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) in Breda brengt dit jaar twee grote projecten door jongeren. Daarnaast zijn er nog 82 andere optredens door 88 verenigingen.


De 34e KAM is in het weekeinde van 8 en 9 oktober 2016 op vijf podia in het Chassé Theater.


Kulturele Amateur Manifestatie

Project Real-Volution
Het theaterproject Real-Volution gaat over de vraag of de hedendaagse samenleving het contact van mensen met elkaar niet op een andere manier moet gaan invullen. Het contact waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken wordt steeds meer weggedrukt door digitale vormen van contact.


Een regiegroep van jongeren tussen de 15 en 20 jaar heeft dit idee in oktober 2015 bedacht. De groep wordt gecoacht door projectleider Leo van Lieshout van Nieuwe Veste Centrum voor de Kunsten en voorheen onder meer voorzitter van Breda Barst. De contactvraag wordt geuit met hedendaagse muziek, slagwerk, solozang, koorzang en dans.


Voor de regiegroep is dit project uiterst leerzaam, omdat deze jongeren de voorstellingen helemaal zelf gaan produceren. Dat betekent dat zij binnen het beschikbare budget deelnemers moeten zoeken, repetitieruimte regelen, muziek en teksten selecteren, de verhaallijn vasthouden, de publiciteit regelen en zich ook bezighouden met decor en belichting.


Project opleidingsorkesten harmonieën
Het tweede grote jeugdproject wordt ingevuld en uitgevoerd door de opleidingsorkesten van acht harmonieën uit de gemeente Breda. Er wordt rekening gehouden met meer dan honderd deelnemers. Zij zijn lid van een van de volgende harmonieën: Amor Musae Prinsenbeek, St. Caecilia Bavel, Cecilia Princenhage, Constantia Ulvenhout, Concordia Ginneken, de Nassau Harmonie Breda en Vondel Breda. Dit project is opgezet door de Federatie van Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek.


De orkesten hebben inmiddels de muziek ontvangen die op zondagmiddag 9 oktober gespeeld gaat worden. Bandleider Daan Bogers en enkele bandleden van Bogers Swing Collectief uit Breda hebben voor dit project muziek geschreven of gearrangeerd. Zij verlenen ook hun medewerking aan de voorafgaande gezamenlijke algemene repetities.www.kambreda.nlTerug naar nieuwsoverzicht
Theater & dans
Muziek
Exposities
Film
Feest, festival & evenementen
Gesproken woord
Actief
Kinderen